THE BOAT THAT ROCKED

You are currently viewing THE BOAT THAT ROCKED

ΡΑΔΙΟ ΚΥΜΑΤΑ / ΡΟΚ ΕΝ ΠΛΩ / PIRATE RADIO
του Ρίτσαρντ Κέρτις
με τους Τζέμα Άρτερτον, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Υπόθεση: Στο Ηνωμένο Βασίλειο της δεκαετίας του ’60, το BBC έπαιζε μονάχα 2 ώρες ποπ μουσική την εβδομάδα. Έτσι, οι ραδιοπειρατές συνήθιζαν να αγοράζουν ή έστω να νοικιιάζουν πλοία ώστε να εκπέμουν από κει παράνομα το εναλλακτικό τους πρόγραμμα. Και την εποχή εκείνη, τι πιό εναλλακτικό από το rock ‘ n ‘ roll ; Κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί (Φίλιπ Σείμουρ Χόφμαν, Ρικ ίφανς, Νικ Φροστ), όμως τόλμησαν και όρθωσαν το ανάστημά τους στην κυβέρνηση (εκφραστής της ο Κένεθ Μπράνα) που προωθούσε τη jazz και πρότειναν μια μουσική που έγραψε μια νέα εποχή στα ερζιανά.

Το “Ραδίο Καρολίνα” υπήρξε ο πρώτος πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός στη Μεγάλη Βρεττανία. Εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1964 και άλλαξε το μέλλον της ραδοιοφωνίας στη Γηραιά Αλβιόνα. Ο Ρόναν Ο’ Ράιλι είναι ο πρώτος που έστησε το σταθμό του πάνω σ’ ένα πλοίο και βγήκε στον αέρα εν πλω, από τα διεθνή ύδατα, εκπέμποντας επί 24ώρου και μεταδίδοντας ποπ μουσική. Από το 1991, και έπειτα από πολλές περιπέτειες που στόχο είχαν τη σίγασή του, το Ράδιο Καρολίνα απέκτησε επίγειες εγκαταστάσεις στη Βρεττανία και έκτοτε εκπέμπει μέσω δορυφόρου.

Μουσική, δραματική κωμωδία σε σκηνοθεσία του Richard Curtis (“Love Actually”, “About Time”), βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και πειρατικούς σταθμούς που έφεραν την μουσική επανάσταση, ενάντια στην συντηρητική βρετανική κυβέρνηση που θεωρούσε την rock μουσική ανήθικη.

Visits: 27

Αφήστε μια απάντηση