The Blues Brothers

You are currently viewing The Blues Brothers

Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Τ.Λάντις με τους: Τζον Μπελούσι, Νταν Ακρουντ, Τζέιμς Μπράουν, Κάρι Φίσερ

Τρελή κωμωδία καταστροφής γύρω από τις περιπέτειες δυο αδερφών, πρώην τρόφιμων των φυλακών, που προσπαθούν να σώσουν ένα ορφανοτροφείο από την πτώχευση. Η ταινία περιέχει πολλά κομμάτια μουσικής μπλουζ.

Κριτική από το Cine.gr

Όπως δεν μπορείς να εξηγήσεις πώς ένα φασαριόζικο rock-blues κομμάτι μπορεί να σε κάνει «αεροπλάνο» από ενθουσιασμό, άλλο τόσο είναι δύσκολο να πεις γιατί αυτή η παλαβή μουσική κωμωδία που έγραψαν μαζί ο Νταν Ακρόιντ κι ο Τζον Λάντις και σκηνοθέτησε ο δεύτερος, είναι τόσο πετυχημένη. Ένα διαρκές κυνηγητό και συνάντηση με μύθους της έγχρωμης μουσικής: σε ρόλους εστιάτορα (Αρίθα Φράνκλιν), μαγαζάτορα μουσικών οργάνων (Ρέι Τσαρλς), ιεροκήρυκα σε εκκλησία γκόσπελ (Τζέιμς Μπράουν). Οι δυο ήρωες που τους υποδύονται οι Ακρόιντ και Τζον Μπελούσι ήταν ήδη σχεδιασμένοι στο τηλεοπτικό «Saturday Night Live». To «The Blues Brothers» είναι κάτι σαν «Καζαμπλάνκα του ροκ-μπουρλέσκ». Απλά ταίριαξαν όλα, έδεσε η μαγιά, λειτούργησε η χημεία.

Απολαυστικός φόρος τιμής του Τζον Λάντις στη μπλουζ και σόουλ μουσική. Οι Τζέικ και Έλγουντ Μπλουζ επανασυνδέονται με τα υπόλοιπα μέλη του προηγούμενου μουσικού συγκροτήματός τους, για μια συναυλία που θα σώσει την εκκλησία της γειτονιάς τους. Αναρχικός συνδυασμός από κωμικά γκαγκς και αξέχαστα μουσικά κομμάτια, εκρηκτικοί οι Μπελούσι-Ακρόιντ, ένα διαμάντι της εποχής του –ακόμα κι αν μερικές στιγμές η σκηνοθεσία αδυνατεί να συμμαζέψει τις αυτό-αναφορές και την «κανιβαλιστική» διάθεση.

Διαβάστε επίσης:

– The Blues Brothers «Είμαστε λίγο Ελληνες»
Ο σημαντικός κιθαρίστας Στιβ Κρόπερ εξηγεί στο «Βήμα» πώς η ταινία «Οι ατσίδες με τα μπλε» συνέβαλε στη δημιουργία ενός από τα μακροβιότερα συγκροτήματα του κόσμου

– “The Blues Brothers”. 37 χρόνια μετά.

 

Visits: 76

Αφήστε μια απάντηση