FREEDOM WRITERS

You are currently viewing FREEDOM WRITERS

του Ρίτσαρντ Λα Γκραβενέζε

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λα Γκραβενέζε
Ηθοποιοί: Χίλαρι Σουάνκ, Πάτρικ Ντέμπσει, Σκοτ Γκλεν, Ιμέλντα Στόντον, Έιπριλ Λ.Χερνάντεζ
Εταιρεία Παραγωγής: Paramount
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 120′

Υπόθεση: H δυο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ και ο τιμημένος με Χρυσή Σφαίρα Πάτρικ Ντέμπσεϊ (“Gray’s Anatomy”), πρωταγωνιστούν σε αυτή τη δυνατή ιστορία νέων ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει σε ένα επικίνδυνο αστικό περιβάλλον και μιας καθηγήτριας που θέλει να τους δώσει αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη: χώρο για να μιλήσουν.


Σε ένα σχολείο που η ρατσιστική αντιμετώπιση και τα περιστατικά βίας αποτελούν καθημερινότητα, η καθηγήτρια Έριν Γκρούγουελ, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδιαφορεί, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το μάθημα της τάξης σε ζήτημα ζωής για τους μαθητές της. Μέσω της επικοινωνίας και της κατανόησης, οι μέχρι τότε “ανεπίδεκτοι μαθήσεως” έφηβοι, θα ανακαλύψουν την αξία της ανοχής και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις κατεστραμμένες ζωές τους, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον κόσμο τους.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας Erin Gruwell. Η ταινία είναι βασισμένη στο μπεστ-σέλερ “The Freedom Writers Diary”. Το βιβλίο απαρτίζεται από συγγράμματα των ίδιων των μαθητών για το πώς βλέπουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους.
Οι “χαμένοι” μαθητές αποφοίτησαν όλοι, ενώ πολλοί από αυτούς προχώρησαν και σε Κολέγια.

Οι “Συγγραφείς της Ελευθερίας” δημιούργησαν το ομώνυμο ίδρυμα με σκοπό την επανάληψη του επιτυχημένου εγχειρήματος της “Αίθουσας 203” σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια.

Views: 110

Αφήστε μια απάντηση