Kandinsky – Άκουσε τη ζωγραφιά σου

You are currently viewing Kandinsky – Άκουσε τη ζωγραφιά σου

CHROME MUSIC LAB
(Προγράμματα της Google Chrome για επεξεργασία ηχογράφησης σε ζωντανό χρόνο και διάφορες άλλες λειτουργίες)

Kandinsky – Άκουσε τη ζωγραφιά σου

Κάνε γραμμές με το ποντίκι σου και στη συνέχεια … άκουσε το αποτέλεσμα!

Σαν τον μεγάλο ζωγράφο Καντίνσκι …

Διάβασε λίγα λόγια για τον Βασίλι Καντίνσκι. Θα σε βοηθήσει να ευχαριστηθείς τη δραστηριότητα περισσότερο.

O Βασίλι Καντίνσκι (ή Καντίνσκυ 1866 – 1944) ήταν Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της αποκαλούμενης αφηρημένης τέχνης.

Ο Καντίνσκυ ήταν επίσης μουσικός – και η μουσική έπαιξε μεγάλο ρόλο στο έργο του. Δημιούργησε μια προσωπική επαναστατική τεχνοτροπία. Τα χρώματα, οι γραμμές και τα σχήματα στα έργα του ήταν απελευθερωμένα από την παραστατική απεικόνιση. Κωδικοποιώντας τα, προσπάθησε να δημιουργήσει μ’ αυτά μια εικαστική «γλώσσα», ώστε να εκφράσει ιδέες και να συγκινήσει τους θεατές.

Είναι χαρακτηριστικές μερικές σκέψεις του μεγάλου ζωγράφου:
“Στην τέχνη δεν υπάρχει «πρέπει» διότι η Τέχνη είναι ελεύθερη. Ο καλλιτέχνης όμως πρέπει να δημιουργεί, όχι μόνον ό,τι βλέπει αλλά κι ό,τι διαθέτει στην ψυχή του”.

“Όσο πιο ξέφρενος γίνεται ο κόσμος, τόσο πιο αφηρημένη θα γίνεται η ζωγραφική”.

Ακούγοντας το έργο του Βάγκνερ, “Λοένγκριν”, είπε:
«Τα βιολιά, οι χαμηλές νότες του βαθύφωνου και κυρίως τα πνευστά, ενσάρκωναν συμπυκνωμένη την ώρα του δειλινού, για μένα τότε. Είδα όλα τα χρώματα που είχα στο νου μου. Άγριες, παράφορες γραμμές διαγράφονταν. Συνειδητοποίησα ότι η τέχνη είναι γενικά πιο δυνατή απ’ ό,τι νόμιζα και ακόμα πως η ζωγραφική μπορεί να αποκτήσει τόση δύναμη όση και η μουσική…»

 

Views: 788

Αφήστε μια απάντηση