The Courageous Heart of Irena Sendler / Η θαρραλέα καρδιά της Ιρένα Σέντλερ

You are currently viewing The Courageous Heart of Irena Sendler / Η θαρραλέα καρδιά της Ιρένα Σέντλερ

The Courageous Heart of Irena Sendler / Η θαρραλέα καρδιά της Ιρένα Σέντλερ

Η ιστορία της Irena Sendler, κοινωνικής λειτουργού, που ήταν μέλος της πολωνικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συνελήφθη από τους Ναζί επειδή έσωσε τις ζωές σχεδόν 2.500 Εβραίων παιδιών μεταφέροντάς τα λαθραία από το γκέτο της Βαρσοβίας.

Αποφασίζει να σταθεί τροχοπέδη στις μηχανές που έστησε ο χρόνος για να αλέσει τις ζωές των Εβραίων και αφού δεν μπορεί να τους σώσει όλους θα πολεμήσει με κάθε μέσο να σώσει τα παιδιά τους. «Ναι, θέλω να τα σώσω. Oχι όλα, αυτό θα ήταν αδύνατο, αλλά όσο πιο πολλά μπορώ», θα πει σε έναν σπαρακτικό διάλογό της με τον Στέφαν, τον άνθρωπο που αγάπησε και τη βοήθησε στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Η Ιρένα ένιωσε ότι έπρεπε να αποτινάξει από πάνω της όλα όσα η συνείδησή της δεν μπορούσε να δεχθεί. Γι’ αυτό και η δική της απάντηση είναι μία και είναι απλή: «Oποιος σώζει μία ζωή, σώζει τον κόσμο όλο. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να σώσω πολλές φορές τον κόσμο».

Director
John Kent Harrison

Writers
John Kent Harrison, Larry Spagnola, Anna Mieszkowska (book “Mother of the Children of the Holocaust: The Story of Irena Sendler”)

Stars
Anna Paquin, Goran Visnjic, Michelle Dockery

Visits: 33

Αφήστε μια απάντηση