Μια Ζωή – One Life (2023)

You are currently viewing Μια Ζωή – One Life (2023)

Μια Ζωή – One Life (2023)

Η αληθινή ιστορία του σερ Nicholas «Nicky» Winton, ενός νεαρού μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος τους μήνες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έσωσε 669 παιδιά από τους ναζί.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χόους
Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Έλενα Μπόναμ-Κάρτερ, Τζόνι Φλιν

Αγγλία, 1987. Η Γκρέτα πιέζει τον σύζυγό της να ξεκαθαρίσει το αρχείο του, που έχει ξεφύγει από τα όρια του γραφείου του κι έχει καταλάβει όλο το σπίτι. Ο ηλικιωμένος Νίκολας δεν αποχωρίζεται εύκολα τίποτα, όμως τώρα πρέπει: θα αποκτήσουν εγγονάκι, χρειάζονται τον χώρο. Ανοίγοντας κούτες, συρτάρια, φακέλους, το παρελθόν ζωντανεύει. Ειδικά όταν φτάνει στο λεύκωμα που στοιχειώνει ακόμα τα όνειρα και τη ζωή του. Οι φωτογραφίες 1000+ παιδιών, με ονόματα και στοιχεία. «Μόνο» 669 τσεκαρισμένα.

Πράγα, 1938. Ο νεαρός χρηματομεσίτης Νίκι Γουίντον, παίρνει άδεια από τη δουλειά του στο Λονδίνο και ακολουθεί το ανθρωπιστικό του ένστικτο. Οσο όλοι δραπετεύουν από την Τσεχοσλοβακία, καθώς αναμένεται η επίθεση του Χίτλερ και η κατάληψη της χώρας, εκείνος ταξιδεύει στην Πράγα για να δει με τα μάτια του την κατάσταση στους καταυλισμούς των Εβραίων. Οι εικόνες εξαθλίωσης τον σοκάρουν. Αποφασίζει να βοηθήσει την μεταβίβαση των μικρών παιδιών στην Αγγλία. Λύνει τον γραφειοκρατικό γρίφο, βρίσκει τα χρήματα και τους προσωρινούς κηδεμόνες των παιδιών στη Βρετανία. Τρένα ξεκινούν να μεταφέρουν τα προσφυγόπουλα, όσο ταυτόχρονα ο Χίτλερ επελαύνει και καταλαμβάνει την πόλη. Πόσα πρόλαβαν να περάσουν με ασφάλεια τα σύνορα; «Μόνο» 669.

Γιατί για τον Νίκολας «Νίκι» Γουίντον δεν έχει μείνει το νούμερο, όσο το «μόνο». Η μοίρα των υπόλοιπων παιδιών τον έχει σημαδέψει. Παρόλο που ο φίλος και συνεργάτης του τότε του το είχε πει: ακόμα κι αν σώσεις μόνο «μία ζωή», σώζεις τον κόσμο.

Πηγή: flix.gr

Visits: 12

Αφήστε μια απάντηση