Belle et Sébastien

You are currently viewing Belle et Sébastien

Belle et Sébastien

Σκηνοθεσία: Nicolas Vanier

Ηθοποιοί: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Chatelier, Dimitri Storoge, Mehdi El Glaoui, Andreas Pietschmann

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Γαλλίδας ηθοποιού Cécile Aubry (το οποίο ενέπνευσε δύο τηλεοπτικές σειρές – μία γαλλική live-action το 1965 και μία ιαπωνική animated το 1981), η ταινία “Belle et Sébastien” είναι η πρώτη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, και μάλιστα με κάποιες αλλαγές (τοποθετείται στα γαλλο-ιταλο-ελβετικά σύνορα το 1943).

Η υπόθεση:

“Στις γαλλικές Άλπεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ορφανό εξάχρονο αγόρι (Félix Bossuet) γίνεται φίλος με έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο οι χωρικοί θεωρούν υπεύθυνο για τα πρόβατα που βρίσκουν σκοτωμένα.”

Η ταινία είναι γλυκιά μεν, αυστηρά στοχευμένη στο παιδικό κοινό δε. Διαθέτει όμορφες ερμηνείες (ιδίως από το μικρούλη Félix Bossuet), λίγο χιούμορ και αστεία με το σκυλάκι και κυρίως εκπληκτική φωτογραφία με σκηνές από τις Άλπεις που πραγματικά κόβουν την ανάσα (είτε είναι ανθισμένες το καλοκαίρι, είτε πανέμορφα χιονισμένες τα Χριστούγεννα). Η ταινία περιέχει απλά και ευπρόσδεκτα μηνύματα κατά του πολέμου (αναμενόμενα φυσικά) και οι μικροί μας φίλοι σίγουρα θα ξετρελαθούν από αυτήν την περιπέτεια, καθώς και από την (πάντοτε αγνή) φιλία μεταξύ παιδιών και ζώων. Οπότε, παρόλο που οι μεγαλύτεροι ίσως βρείτε το “Belle et Sébastien” υπερβολικά παιδικό, η αντίδραση που προκαλεί στα παιδιά στην σκοτεινή αίθουσα καθιστά αυτόματα την ταινία συμπαθέστατη.

Πηγή: Cine.gr

Ακολούθησαν άλλες δύο ταινίες (2015 και 2017) ως συνέχεια των περιπετειών του Σεμπαστιάν και της σκυλίτσας Μπελ.

Τραγούδια από την ταινία

ZAZ – Belle (extrait de la BO du film “Belle et Sébastien”)

 

L’oiseau / Sébastien et Esther

Visits: 63

Αφήστε μια απάντηση