We are the world (Ένα τραγούδι για τον κόσμο)

You are currently viewing We are the world (Ένα τραγούδι για τον κόσμο)

Στις 7 Μαρτίου 1985, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που έμελλε να γίνει τεράστια επιτυχία. Το “We are the World” αποτέλεσε το πρώτο «charity» φιλανθρωπικό τραγούδι και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από το σούπερ γκρουπ USA for Africa για τα παιδιά της Αφρικής. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Michael Jackson και τον Lionel Richie για το ομώνυμο άλμπουμ.

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον Michael Jackson, τον Bob Dylan και την Cyndi Lauper να συμμετέχουν από κοινού στην ηχογράφηση ενός κομματιού; Είναι ποτέ δυνατόν ο Bruce Springsteen, η Diana Ross και ο Steve Perry να μοιραστούν το ίδιο μικρόφωνο, τις ίδιες παύσεις και τους ίδιους στίχους; Η μουσική τελικά είναι μία ή χωρίζεται σε στρατόπεδα ειδών και ποιοτήτων; Το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου 1985, σαράντα και πλέον “αστέρες” του αμερικανικού πενταγράμμου μας έπεισαν για το αντίθετο και η ιστορία που συνοδεύει εκείνη την επική νύχτα αξίζει πραγματικά να διαβαστεί.

Διαβάστε περισσότερα στην Lavart

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Visits: 656

Αφήστε μια απάντηση