ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (20 Νοεμβρίου – 1η Ιουνίου)

You are currently viewing ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (20 Νοεμβρίου – 1η Ιουνίου)

Η 1η Ιουνίου είναι ημέρα με διπλή σημασία. Εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνέλευση στη Γένοβα το 1925 ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 2012 και ως Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο τους στην ανατροφή των παιδιών.
Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων αναγνωρίζει ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών. Για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν σε οικογενειακό περιβάλλον ευτυχίας, αγάπης και κατανόησης.

Ο εορτασμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα δικαιώματα του παιδιού, όπως αυτά έχουν καθιερωθεί με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου 1989. (Στην Ελλάδα η Σύμβαση επικυρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1992)

Την ημέρα αυτή, η κοινωνία δεσμεύεται να προστατεύει και να υπερασπίζει κάθε ένα από τα παιδιά της, να σέβεται και να προστατεύει τα δικαιώματα του.

Τα δικαιώματα του παιδιού με απλά λόγια

Τα δικαιώματα του παιδιού με απλά λόγια – pdf

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Visits: 32

Αφήστε μια απάντηση